Praktik på Nordens ark

Nellie och Julia i klass D14 har varit på praktik på Nordens Ark .
Är du nyfiken på hur de upplevde sin praktik?

”Vi har haft turen att få praktikplatser på djurparken Nordens Ark som ligger i Lysekilstrakten.

Djurparken värnar högt som djurvälfärden och jobbar hela tiden aktivt med bevarande av djur samt utbildning av allmänheten. Djurparken sätter årligen ut djur i det vilda och jobbar tillsammans med andra parker världen över för ett gott samarbete gällande hållande av hotade arter.

Vi har som praktikanter på Nordens Ark bland annat fått sköta de vanliga rutinerna som utfodring och mockning men också fått vara med på lite roligare uppgifter såsom, berikning, sövning, provtagning, vaccinering och chipmärkning. Även visst byggunderhåll och annat gällande hägn, lösdrifter, lyor och holkar.

Ett litet plus i kanten var att vi prickade in den årliga SDF-konferensen med otroligt mycket intressanta människor och föreläsningar.

Julia och Nellie, D14″

Gå in på vår Facebook för mer bilder.

För mer info om våra utbildningar, se Utbildningar .