Skotar-SM here we come!

Simon Gustafsson från klass S14 kom på andra plats i uttagningen till skotar-SM.

Uttagningen till Skol-SM var i Stora Segerstad. Simon var riktigt duktig och kom på en ärad andra plats.
Nu väntar Elmia där han ska få tävla ännu en gång.

”Jag har kört skogsmaskin i några år tidigare och har alltid haft ett brinnande intresse för skogen. När frågan kom upp om skotar – SM så tyckte jag det var en kul grej och tänkte ’varför inte liksom’.
När vi väl kom dit fick vi ett varmt välkomnande och en bra genomgång av banan. När jag såg de andra killarna köra, tänkte jag ’här har jag inte en chans!’. Men det gick bättre än vad jag trodde och jag kom på andra plats!
Så nu taggar vi inför Elmia! Det ska verkligen bli jätte kul att få vara med att tävla om en finalplats och att få träffa ännu fler personer i samma åldersom jag som har ett brinnande intresse för skogen.”
/Simon Gustafsson klass S14

 

Så här kommer tävlingen i Elmia att gå till:
Klockan 10:00 till 12:00 7 juni körs kvalificeringsheaten i Elmia. Vid dessa används Maskintyp 1.
I heat 1 kör Deltagare 1 mot Del-tagare 2, i heat 2 kör Deltagare 3 mot Deltagare 4 osv.
I varje heat startar den deltagare som har lägst startnummer på Bana 1.
De deltagare som har de fyra (4) bästa tiderna kvalificerar sig till finalheaten, som körs i form av en cup. Vid lika tid vinner den som har minst antal straffstockar. Om antalet straffstockar är lika tillämpas omkörning.

För mer info om se Elmias press-release .

Stort grattis önskar vi Simon för andraplatsen samt ett ännu större Lycka till i Elmia!