Sprillans ny teknik på Ingelstorp och Helgesbo gymnasieskolor!

I dagarna blev avtalet klart mellan Ingelstorp och Helgesbo gymnasieskolor och Lantmännen Maskin gällande leasing av nya traktorer och redskap.

I augusti, lagom till skolstarten, levereras en alldeles ny traktor – en Fendt 516 Vario ProfiPlus – utrustad med GPS-teknik. Skolan kommer även att utrustas med en ny plog och under hösten ytterligare en traktor.

– Det känns jättebra att kontinuerligt kunna ge eleverna tillgång till den nyaste tekniken. Det ligger helt i linje med vår ambition att erbjuda en av Sveriges bästa lantbruksutbildningar. Den tekniska utvecklingen inom lantbruket går i snabb takt och det gäller att vi som utbildar inom lantbruksyrket håller oss uppdaterade, säger Tova Johansson rektor vid Ingelstorp och Helgesbo gymnasieskolor.

Här på Ingelstorp och Helgesbo gymnasieskolor kan man läsa olika inriktningar inom Naturbruksprogrammet, exempelvis Lantbruk eller Lantbruk Entreprenad. Behovet av välutbildad arbetskraft inom lantbruksnäringen är stort. Det finns goda möjligheter att få jobb direkt efter studenten, men många väljer även att läsa vidare på högskola eller universitet.