En hälsning från Sydafrika

Vår elev Sonja i klass D17 har skickat en hälsning till oss från sin praktik i Sydafrika:

 
”Hejsan Sverige.
 
Jag har nu landat i Sydafrika och befinner mig på en hästgård precis utanför den lilla kuststaden Hermanus. Naomi som äger Shabach endurance stud äger 30 hästar, både föl, ston, valacker, avelsston och avelshingstar. Hon föder upp, tränar och säljer hästar för “Endurance”.
Endurance (distansritt) är en ridsport och är en av dom internationella grenarna inom ridsporten. Det handlar om att visa hästens och ryttarens uthållighet. Ryttaren och hästen ska ta sig igenom en markerad bana i flera mil i en helt vild terräng med naturliga hinder.
2006 blev Naomi rankad som etta i världen på distansritt så hon kan sin grej!
 
Jag kommer på min praktik göra olika saker men framförallt kommer jag att rida hästarna – ja, jag kommer ha grymt ont i rumpan ;). Såklart står mockning och utfodring på schemat också. Eftersom Naomi arrangerar tävlingar men även tävlar själv kommer jag att hjälpa till på dom med.
 
Jag har nu varit här i två veckor och börjar lära mig mer och mer. Eftersom jag mestadels ridit dressyr hemma i Sverige har jag nu fått i uppgift att dressera tre av Naomis hästar (dom lite mer bångstyriga).
 
Detta var allt för nu!
Det kommer komma mer, nu väntar en stor endurance- tävling som heter Tip Of Africa och som kommer gå av stapeln den 4 – 5 oktober på Sydafrikas sydligaste spets.
 
Här hittar ni en länk till hemsidan
//Sonja”