Djurvård med Naturvetenskaplig profil

Att läsa naturvetenskap på ett gymnasium där du har djur och natur runt hörnet är det som skiljer vår profil från andra. Vi är ett riktigt naturgymnasium där det du läser kan praktiseras direkt i klassrummet. För klassrummet kan vara i djurhuset.

Inriktning Djurvård med Naturvetenskap finns för dig som vill ha en fördjupning inom naturvetenskap för vidare studier efter gymnasiet.

Har du redan siktet inställt på vidare studier på universitet eller högskola efter gymnasiet? Du kanske dessutom letar efter en naturvetenskaplig utbildning där du kan få praktik, kombinera dina teoretiska studier med praktiska kurser samt har ett intresse för djur och natur?

En utbildning i naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper och gör dig väl förberedd för fortsatta studier på högskola och universitet.

Våra fördjupningar

Djurvård – Naturvetenskaplig profil
Vill du läsa vidare till veterinär, etolog eller zoolog efter gymnasiet? Då ska du välja Djurvård med Naturvetenskaplig profil. Här får du möjlighet att kombinera ditt intresse för djur med naturvetarstudier. Du får praktisk erfarenhet av att sköta djur samtidigt som du får naturvetenskaplig behörighet. Det gör att du är bra förberedd för till exempel veterinärstudier med såväl praktiska som teoretiska studier i bagaget när du söker till högskolan.

Framtid

Naturvetenskaplig fördjupning är inriktningen för dig som t.ex vill bli veterinär. Utbildningen förbereder dig även för många andra intressanta högskoleutbildningar; zoolog, biolog, agronom, hortonom och jägmästare.

Efter din utbildning kan du läsa vidare till t.ex:

  • Agronom
  • Veterinär
  • Hortonom
  • Landskapsingenjör
  • Jägmästare
  • Landskapsarkitekt
  • Trädgårdsingenjör

När du har läst vår inriktning med naturvetenskap öppnar det givetvis upp för andra utbildningar än de naturvetenskapsprogram som högskola och universitet erbjuder.