Skolrestaurang

Skolmåltid

På Naturbruksgymnasiet Kalmar erbjuder vi vällagad mat alla dagar som är schemalagda skoldagar.

Skollunchen består av en huvudrätt som  kompletteras med grönsaker från vår salladsbuffé, knäckebröd, smör, mjölk samt vatten/bubbelvatten. Vi serverar även vegetarisk mat till våra vegetarianer samt annan specialkost  till dem som behöver det (intyg behövs).

Till dig som bor på skolans internat serveras frukost, kvällsmat/middag samt kvällsmacka.

Kvällsmaten/middagen består av en lagad huvudrätt, knäckebröd, smör, salladsbuffé, mjölk samt  vatten/bubbelvatten. Även på kvällen serveras eventuellt vegetarisk mat och specialkost.

Framåt kvällen serveras en kvällsmacka och/eller frukt tillsammans med mjölk eller vatten/bubbelvatten.

Veckans matsedel finns att läsa här på hemsidan.

Inga arbetskläder får tas in i skolmatsalen – oavsett om de är rena eller inte! Detta gäller elever på samtliga inriktningar, personal och gäster utifrån.

Hushållningssällskapets måltidspolicy vill markera vikten av att ta ansvar för ungdomarnas hälsa och i längden ett hållbart jordbruk. Därför lagar vi så mycket mat vi kan från grunden och använder så mycket svensk- eller närproducerade produkter som möjligt. Vi säsongsanpassar vår matsedel och köper grönsaker till vår salladsbuffé som finns tillgängliga för säsongen.

Skollunchen kostar ingenting för dig som gymnasieelev.

Frukost och kvällsmat/middag ingår i matabonnemanget och är obligatoriskt för dig som bor på skolan.

Du som inte bor skolans internat får självklart äta hos oss mot en måltidskostnad.

Specialkost

Specialkost måste beställas på blanketten ’intyg kost”. Lämna ifylld blankett tillsammans med eventuellt läkarintyg eller intyg från dietist alt skolsköterska till kökschefen.

Blankett: Intyg specialkost (PDF)

 

EU-logga för skolmjölksstöd