Om oss

Naturbruksgymnasiet Kalmar är ett naturbruksgymnasium, naturskönt beläget 11 km väster om Kalmar. Vi har riksintag och internat vilket gör att du kan söka våra utbildningar var du än bor i landet.

Vi har utbildningarna Häst- och ridsport, Lantbruk, Skogsbruk, Djurvård och Djurvård med Naturvetenskaplig profil.

Kunskap som får dig att växa

Som elev hos oss varvar du teori med praktiska lektioner ute i våra olika djurstallar, skog och jordbruk. Du får vara med och sköta vår verksamhet tillsammans med välutbildade lärare och handledare. På så vis får du med dig både praktisk och teoretisk kunskap ut i vuxenlivet.

På skolan finns ett modernt jordbruk som idag omfattar ca 200 ha jordbruksmark och 70 kor (jordbruket drivs av vår arrendator). Skolan äger 10 hästar, ett flertal olika smådjursarter samt ett antal får och höns.

Naturbruksgymnasiet Kalmar är ett bra val för dig som gillar djur och natur/skog och vill jobba inom den gröna näringen.
Vi passar också bra för dig som är osäker på din framtida yrkesroll, men har djur och natur/skog som stort intresse. Du får jobba med detta under din utbildning samtidigt som du får en bra grund inför framtida yrkesval.

Naturbruksgymnasiet Kalmar har arbetsmarknadsutbildningar inom Lantbruk och Trädgård.
Vi har även utbildning inom Lantbruk, Djur och Skog via Kunskapsnavet (Komvux).

Här finns goda förutsättningar för en lärorik och rolig studietid!

Läs gärna mer om vår skola på gymnasium.se

Läs gärna vår folder om oss på Naturbruksgymnasiet Kalmar och våra utbildningar. (PDF)