Om oss

Naturbruksgymnasiet Kalmar är ett naturbruksgymnasium, naturskönt beläget 11 km väster om Kalmar. Vi har riksintag och internat vilket gör att du kan söka våra inriktningar var du än bor i landet.

Vi har inriktningarna Djurvård, Hästhållning och ridsport, Lantbruk och Skogsbruk.

Kunskap som får dig att växa

Som elev hos oss varvar du teori med praktiska lektioner ute i våra olika djuranläggningar, skog och jordbruk. Du får vara med och sköta vår verksamhet tillsammans med välutbildade lärare och handledare. På så vis får du med dig både praktisk och teoretisk kunskap ut i vuxenlivet.

På skolan finns ett modernt jordbruk som idag omfattar ca 200 ha jordbruksmark och 70 kor (jordbruket drivs av vår arrendator). Skolan äger 11 hästar samt ett flertal olika sällskapsdjur.

Naturbruksgymnasiet Kalmar är ett bra val för dig som gillar djur och natur/skog och vill jobba inom den gröna näringen.
Vi passar också bra för dig som är osäker på din framtida yrkesroll, men har djur och natur/skog som stort intresse. Du får jobba med detta under din utbildning samtidigt som du får en bra grund inför framtida yrkesval.

Här finns goda förutsättningar för en lärorik och rolig studietid!

 

Läs gärna vår folder om oss på Naturbruksgymnasiet Kalmar och våra utbildningar. (PDF)