Öppet hus

Välkommen till öppet hus!

Du som går i åk 8 och 9 är varmt välkommen till öppet hus fredag 27 januari kl. 12.00-15.00.
Du får information om våra utbildningar och svar på dina frågor – ett perfekt tillfälle att skapa dig en uppfattning om hur det är på vår skola!
Vi bjuder på lite smått och gott vid de olika stationerna!

Gymnasiegemensamma ämnen

Undervisande lärare hittar ni i skolhuset där de presenterar hur – ma1a1, sve1, eng5, idrott och entreprenörskap – läses på ett yrkesförberedande gymnasium.

Lantbruk

Nere vid maskinhallen och ladugården träffar du personal och elever som berättar om hur det är att läsa lantbruk. Det kommer även finnas möjlighet att få se och eventuellt åka traktor, besöka korna och kalvar.

Djurvård

I Villa 6 (djurklinik) visar lärare och elever hur djursjukvård går till. Det  kommer bl.a. att klippas klor på hund, bandagering kommer att visas samt annat som hör till djursjukvård.
I skolans djurhus visar personal och elever våra smådjur; i  skolans utedjursverksamhet kan ni träffa bl.a. getter, minigrisar, kaniner och höns och i djurhuset bredvid skolstallet får ni bl.a. möta våra terrariedjur, råttor och fåglar.

Hästhållning

Ni kommer få träffa våra skolhästar och elever/personal i stallet samt få möjlighet att se våra elever rida i skolans ridhus (ev i paddocken).

Skog

I Skogscentrum får ni information om hur det är att jobba i ett modernt skogsbruk idag. Ni får ta del av våra maskiner, simulatorer samt annan utrustning som vi använder i undervisningen.
Våra elever förevisar olika arbetsmoment i utbildningen och personal kommer att finnas på plats för svara på era frågor.

 

 

På varje station/utbildning bjuder vi på något gott!

Varmt välkommen!

 

 

 

Kan du inte komma på de datum vi har Öppet hus eller våra infodagar?
Inga problem! Kontakta oss på 0480-36 48 00 eller info@nbgkalmar.se så ordnar vi en tid för ditt besök.